Όπως όλοι ξέρουμε, τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε. Είναι εκείνες που μας ταξιδεύουν στο πατρικό μας, στα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής και της γιορτής, στις μυρωδιές που μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και αγάπη. Μπορεί να εκτιμούμε τη δημιουργική κουζίνα και να απολαμβάνουμε τα πιάτα των σεφ στα εστιατόρια, αλλά τα σπιτικά φαγητά – που συνήθως έχουν και μια νότα παράδοσης – μας γεμίζουν ευτυχία και μας καλωσορίζουν στο σπίτι.
Για όλα αυτά αλλά και για να τιμήσουμε τη Γιορτή της Μητέρας ετοιμάσαμε ένα σπέσιαλ μενού για το Σαββατοκύριακο με Γαλατόπιτα με σιρόπι πορτοκάλι, Κυκλαδίτικο χοιρινό ρόστο, Γιουβέτσι με χυλοπιτάκι και λαχανικά, Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι, Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι, και Μελιτζανόπιτα σαν μουσακάς.
Μητέρα και φαγητό της θαλπωρής λοιπόν, με συνταγές δοκιμασμένες στον χρόνο που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Και αν μας φαίνεται περίεργο που ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και κάποιο με ξενικό όνομα, το ρόστο, να πούμε πώς είναι ένα ψητό κατσαρόλας που φτιάχνεται στη Νάξο, στην Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο και τη Σίφνο. Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή με βασικό υλικό το κρέας που σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα και συνοδεύεται από πατάτες ή χοντρά μακαρόνια τα οποία λούζονται σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο πολύ γνωστό και αγαπημένο. Άλλωστε ποιος από εμάς δεν έχει φάει ψητό κατσαρόλας στα Κυριακάτικα τραπεζώματα;
Στρώνουμε το τραπέζι με λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα και απολαμβάνουμε γεύσεις που μιλάνε στην καρδιά μας!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Λατρεμένα μαμαδίστικα φαγητά για πάντα

Όπως όλοι ξέρουμε, τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσαμε. Είναι εκείνες που μας ταξιδεύουν στο πατρικό μας, στα οικογενειακά τραπέζια της Κυριακής και της γιορτής, στις μυρωδιές που μας κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και αγάπη. Μπορεί να εκτιμούμε τη δημιουργική κουζίνα και να απολαμβάνουμε τα πιάτα των σεφ στα εστιατόρια, αλλά τα σπιτικά φαγητά – που συνήθως έχουν και μια νότα παράδοσης – μας γεμίζουν ευτυχία και μας καλωσορίζουν στο σπίτι.
Για όλα αυτά αλλά και για να τιμήσουμε τη Γιορτή της Μητέρας ετοιμάσαμε ένα σπέσιαλ μενού για το Σαββατοκύριακο με Γαλατόπιτα με σιρόπι πορτοκάλι, Κυκλαδίτικο χοιρινό ρόστο, Γιουβέτσι με χυλοπιτάκι και λαχανικά, Τηγανίτες μήλου με σταφίδες και πετιμέζι, Αρνάκι στο φούρνο με κρούστα από γιαούρτι, και Μελιτζανόπιτα σαν μουσακάς.
Μητέρα και φαγητό της θαλπωρής λοιπόν, με συνταγές δοκιμασμένες στον χρόνο που θα ευχαριστηθούμε όλοι. Και αν μας φαίνεται περίεργο που ανάμεσα σε αυτά υπάρχει και κάποιο με ξενικό όνομα, το ρόστο, να πούμε πώς είναι ένα ψητό κατσαρόλας που φτιάχνεται στη Νάξο, στην Πάρο, την Σαντορίνη, την Ίο και τη Σίφνο. Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή με βασικό υλικό το κρέας που σιγομαγειρεύεται στην κατσαρόλα και συνοδεύεται από πατάτες ή χοντρά μακαρόνια τα οποία λούζονται σε κόκκινη σάλτσα ντομάτας. Ένα πιάτο πολύ γνωστό και αγαπημένο. Άλλωστε ποιος από εμάς δεν έχει φάει ψητό κατσαρόλας στα Κυριακάτικα τραπεζώματα;
Στρώνουμε το τραπέζι με λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα και απολαμβάνουμε γεύσεις που μιλάνε στην καρδιά μας!